Előfizetéses adatbázisok az MTA KIK-ben – klasszika-filológia

Der Neue Pauly / New Pauly

Ókortudományi adatbázis, a Realencyclopädie der Classischen Altertumswissenschaft című enciklopédia rövidített és aktualizált 18 kötetes kiadásának teljes szövegét tartalmazza német, ill. angol nyelven.

Der Neue Pauly: Enzyklopädie der Antike

New Pauly: Encyclopedia of the Ancient World


L’Année Philologique

A nagy múltú ókortudományi bibliográfia digitális változata, az összes kötetet tartalmazza 1928-tól kezdve. Több mint 1000, köztük sok magyar folyóiratot indexel.


JSTOR

Az egyik legnagyobb és legkedveltebb archív folyóirat-adatbázis. 60 tudományág több mint 2700 folyóiratának teljes szövegét tartalmazza az utolsó 2-5 év kivételével.

Classical Studies – folyóiratok, könyvek, keresés


Project Muse

Az adatbázisban elsősorban egyetemi kiadók mintegy 700 folyóirata érhető el teljes szöveggel.

Ancient Studies & Classics – folyóiratok, könyvek, böngészés


Oxford University Press Journals (Arts & Humanities)

A teljes szövegű bölcsészettudományi folyóiratadatbázisban több mint 80 folyóirat érhető el 1996-tól kezdve.


Gale Literature

Irodalmi adatbázis, tartalma: életrajzok, eredeti művek, irodalomkritikák, bibliográfiák, műfaj- és társadalomtörténeti szakirodalom, multimédiás anyagok az irodalom, a film és a színház területéről.


Cambridge Journals (HSS Collection)

Az adatbázisban a Cambridge University Press több mint 250 humán és társadalomtudományi  folyóiratának teljes szövege érhető el 2014-2019-ig.

Classical Studies


De Gruyter Journals (SSH Package)

De Gruyter kiadó több mint 350 online humán és társadalomtudományi folyóiratát és további 400 open access folyóiratot tartalmaz 1995-től napjainkig.


Az Akadémiai Kiadó folyóiratai

Az Akadémiai Kiadó több mint 60 referált folyóirata teljes szöveggel elérhető a több tudományágra kiterjedő adatbázisban.

Arts&Humanities


L’Harmattan Digitális Adatbázis

A L’Harmattan Kiadó komplex digitális adatbázisa. Több mint 1400, többnyire magyar nyelvű bölcsészet- és társadalomtudományi szakmunkát, tankönyvet és forráskiadványt tartalmaz.


Osiris

A könyvkiadó bölcsészet-, társadalomtudományi és szépirodalmi kiadványainak gyűjteménye, több mint 1700 magyar nyelvű kötet teljes szövegű elérését teszi lehetővé.


SpringerLink

A Springer Nature kiadó teljes szövegű multidiszciplináris adatbázisa 9 millió tanulmányt tartalmaz 1997-től napjainkig, elsősorban műszaki természet- és orvostudományi területen.


Jacoby Online

Ókortudományi szöveggyűjtemény, a Felix Jacoby által írt Die Fragmente der Griechischen Historiker I-III. bővített és átdolgozott angol nyelvű online változata.


De Gruyter – Thesaurus Linguae Latinae (TLL) Online

A De Gruyter adatbázisa elektronikusan hozzáférhetővé teszi a Bibliotheca Teubneriana sorozat összes latin nyelvű szövegét az antikvitástól a középkori és az újlatin szövegemlékekig.


De Gruyter – Bibliotheca Teubneriana Latina Online

A De Gruyter adatbázisa elektronikusan hozzáférhetővé teszi a Bibliotheca Teubneriana sorozat összes latin nyelvű szövegét az antikvitástól a középkori és az újlatin szövegemlékekig.


World Biographical Information System Online (WBIS)

A De Gruyter kiadó online adatbankja 30 nemzeti biográfiai adatbázis egyesített gyűjteménye, közel 6.000.000 személyről tartalmaz életrajzi adatokat a XVI. századtól napjainkig.