ELTE - EISZ könyvtári nyílt nap

Kapcsolódva az idei Könyvtári Napok rendezvényeihez, az Eötvös Loránd Tudományegyetem központi könyvtára és kari könyvtárai az MTA Könyvtár és Információs Központban működő EISZ Titkársággal együttműködésben könyvtári nyílt napot szervez 2016. szeptember 15-én.

A rendezvény célja, hogy az egyetemi oktatók, kutatók és könyvtárosok, doktoranduszok és érdeklődő hallgatók számára tájékoztatást nyújtsunk az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program keretében hazánkban elérhető online tudományos tartalmakról, illetve a nagy nemzetközi kiadók gyakorlati bemutató keretében ismertessék legújabb tartalmaikat és fejlesztéseiket.

 

Programok:

11:00 ELTE Egyetemi Könyvtár (Ferenciek tere 6.)
 

Bemutató az egyházi felsőoktatási intézmények, egyházi könyvtárak és levéltárak számára a Brill és a DeGruyter kiadók releváns tartalmairól és a hozzáférés lehetőségeiről.

14:00 ELTE Bölcsészettudományi Kar (Múzeum körút 4. - D épület fsz. 1.)
  Bemutató az Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) legújabb fejlesztéseiről. Előadó Biszak Sándor, a rendezvényt megnyitja dr. Kiszl Péter.
14:00 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar (Egyetem tér 1-3.)
  2017-től először jelennek meg jogi tartalmak az EISZ kínálatában. A hazai tartalomszolgáltatók közül dr. Takács Tibor a Complex Jogtárról, az idegen-nyelvű szakirodalmi adatbázisokról (Legal Source, Hein Online International Core III, Kluwer Law International Journal Library) pedig az EBSCO képviselője, Jan Luprich tart magyar nyelvű előadást.

Programok a Lágymányosi Campuson:

10:00 ELTE Informatikai Kar (D. épület 0.308 - ELTE IK gépterem)
  Az ELTE Informatikai Karának géptermében tart bemutatót és gyakorlati felhasználói képzést a Thomson Reuters csapata, a Web of Science hivatkozási adatbázisra és az InCites platformra fókuszálva.
13:00 ELTE Társadalomtudományi Kar (Északi tömb 0.100 C - Kari Tanácsterem)
  dr. Soós Sándor, MTA KIK Tudománypolitikai és Tudományelemzési Osztályának vezetője tart előadást "Tudományos teljesítmény monitorozása és értékelése a magyar és nemzetközi gyakorlatban" címmel.
14:00 ELTE Természettudományi Kar (Északi tömb 7.15 - Microsoft Labor)
  A Természettudományi Kar könyvtára ad helyet a SpringerNature kiadó új fejlesztésű, ingyenes felületét bemutató előadásnak a Nature Indexről, amely a hivatkozási adatbázisok között sajátos módon, kizárólag a kiadó szakmai bizottsága által legfontosabbnak ítélt 68 folyóirat hivatkozásaira épül.

A programokra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

0915 eisz elte lagymanyos

0915 eisz elte pest