Beszámoló az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) konferenciájáról (Szarvas, 2016. június 27–29.)

Az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) idei közgyűlését és a hozzá kapcsolódó szakmai konferenciát Szarvason tartotta június 27. és 29. között. Az EISZ Titkárságot meghívás alapján Dániel Ágnes és Lencsés Ákos képviselte a rendezvényen.

Az Egyházi Könyvtárak Egyesülése 63 csatlakozott gyűjteménye között található katolikus, református, evangélikus, ortodox, unitárius, izraelita és baptista felekezeti fenntartásban működő intézmény is, köztük nyolc határon túli gyűjtemény.

A háromnapos szakmai esemény tisztújító közgyűléssel vette kezdetét. Az elnöki poszton Dr. Hubert Gabriellát (Evangélikus Országos Könyvtár) a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtár igazgatóhelyettese, Ásványi Ilona váltotta. Munkájához sok sikert kívánunk! A közgyűlést hétfő este ökumenikus istentisztelet követte, amelyen mások mellett Gáncs Péter püspök is igét hirdetett.

Lencsés Ákos előadására Egyházi intézmények az EISZ Nemzeti Programban címmel szerdán került sor. Bemutatta az EISZ tevékenységét, a 2016-ban hozzáférhető adatbázisokat, az EISZ-hez való csatlakozás módját, és megismertette a résztvevőkkel az EISZ új honlapját is. Keressük annak a lehetőségét, hogyan tudnánk az Egyházi Könyvtárak Egyesülésével együttműködve az egyházi intézmények számára további szakirodalmi adatbázisokat biztosítani az EISZ Nemzeti Programban.

Az eseményen készült fényképek elérhetők Facebook-oldalunkon.