Rólunk

Az MTA Könyvtára és öt akadémiai kutatóintézet által létrehozott konzorcium Athenaeum az Interneten címmel 70 millió Ft támogatást nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett “Tudásdepó-expressz: A könyvtári hálózat nemformális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében” című pályázaton (TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025).

Az elnyert támogatás többek között lehetővé teszi, hogy az MTA Kémiai Kutatóközpont, az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézet, az MTA Pszichológiai Kutatóintézet, az MTA Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet és az MTA Világgazdasági Kutatóintézet könyvtárai, illetve az MTA Könyvtára gyűjteményeinek jelentős része 2011 őszétől az interneten keresztül is kereshető legyen.

A pályázat keretei között elkészült Minerva – könyvtári kisokos c. online oktatócsomag azokat az információkat igyekszik egybegyűjteni, amelyekre a könyvtári kutatómunka során szükség lehet.

A célközönséget a tudományos világ résztvevői képezik: érdeklődő egyetemi hallgatók, doktoranduszok, kutatók, egyetemi oktatók, tudományos fokozattal rendelkezők és a fokozat megszerzésén dolgozók. A programcsomagot mindenki jól használhatja, akinek munkájához, egy egyszerű dolgozat megírásához, egy összetettebb írásos munka elkészítéséhez, vagy bármilyen tudományos projekt megvalósításához korrekt, naprakész és releváns információra van szüksége.

Az online eszköz hangsúlyt fektet a tudásszerzés és átadás kooperatív jellegére, így interaktív lehetőséget biztosít a felhasználói visszacsatolásokra. A csomag a tudományos világ webes jelenlétét és a felhasználók igényeit, visszajelzéseit követve folyamatosan bővül, változik, alakul.

umft_logo       logo_mtak_kicsi     uszt_logo_magyar